CPC MARFA

Atestate cpc marfa

Soferii titulari ai permisului de conducere pentru categoriile C1, C1E, C, CE, respectiv D1, D1E, D, DE trebuie sa detina un certificat de calificare profesionala initiala (CPI), respectiv un certificat de calificare profesionala continua (CPC). Tipurile de certificate sunt valabile in functie de transportul rutier efectuat de conducatorul auto (CPI ori CPC marfa sau CPI ori CPC persoane) si sunt valabile timp de 5 ani de la data eliberarii de catre ARR.

Atestatele pentru soferi care transporta marfa si persoane – CPI/CPC marfa si persoane sunt de 3 feluri si au preturi/conditii diferite dupa cum urmeaza:

(1) Atestat pentru conducatorii auto care efectueaza transport rutier de marfuri cu vehicule a caror masa totala maxima autorizata este mai mare de 3,5 tone;

(2) Atestat pentru conducatorii auto care efectueaza transport rutier de persoane cu vehicule care, prin constructie si echipare, sunt destinate sa transporte mai mult de 9 persoane, inclusiv conducatorul auto;

(3) Atestat pentru conducatorii auto care efectueaza transport rutier cu vehicule avand mase si/sau dimensiuni de gabarit depasite.

Conducatorii auto posesori ai permisului categorie C, respectiv D obtinut inainte de 09.09.2009 platesc taxa de 290 lei pentru un curs de 5 zile (punctele 1 si 2). Conducatorii autor posesori ai permisului categore C, respectiv D obtinut dupa 09.09.2009 platesc 400 lei pentru curs + 250 lei proba practica (punctele 1 si 2). Cursantii de la punctul 3 platesc 250 lei pentru un curs de 5 zile.

Durata examenului pentru CPI este de 4 ore, iar a examenului pentru CPC marfa ori persoane de 40 minute. In ambele situatii, cursantul trebuie sa rezolve 70% din test pentru a promova examenul.

biditrans facebook
biditrans google plus
biditrans youtube
Garantia unei pregatiri temeinice

Detinem o baza materiala solida ce cuprinde: sali de legislatie, sali moderne de mecanica, laborator de testare psihologica, un parc auto dotat cu autovehicule destinate tuturor categoriilor precum si experienta acumulata in cei peste 25 de ani de cand am pus bazele scolii. Toate acestea reprezinta garantia unei pregatiri temeinice.

Informatii Contact

BIDITRANS Militari: 0733.555.650

BIDITRANS Oltenitei: 0733.555.653

BIDITRANS Rahova: 0733.555.651

BIDITRANS Alexandriei: 0722.366.029

Materiale didactice

Va punem la dispozitie materiale didactice cu care puteti eficientiza la maxim procesul de invatare. In decursul timpului am pus la punct o brosura cu legislatia si aspectele teoretice la care se refera intrebarile de la examen.